dijous, 4 de novembre del 2010

Comparació cartells


COSMOPOLITAN MARCA




-Capçalera:

· COSMOPOLITAN: Només hi consta el nom de la revista en majúscules i color rosa

· MARCA: HI consta el nom del diari i alguns subtitulars per fer més atractiu la lectura completa d’ells.


-Tipografia dels titulars

· COSMOPOLITAN: Títol en majúscules per significar la seva importància. La resta de subtitulars, varien de majúscula a minúscula i són alternadament de color rosa, negre i blanc.

· MARCA: Títol en majúscules, d’un tamany notablement més gran que la resta per tal de que sigui més vistós, de color vermell. La notícia més important és d’un tamany similar al del títol per contrastar la seva importància envers les altres, però aquesta és de color blanc. La resta de notícies varien entre colors blanc, negres i verds.

-Ordenació del text:

· COSMOPOLITAN: El centre d’atenció recau en el títol de la revista i en la imatge mostrada. Desprès segueix un ordre descendent per el costat esquerre i desprès per el dret. Intenta fer-ho de forma que els titulars més grans siguin els més vistosos.

· MARCA: El centre d’atenció fixat en el titular i desprès descendeix cap a la noticia justament inferior a aquest. Li dóna molta importància a aquesta notícia fent que es mostri com la principal, per fer-ho ens mostra una jerarquització, fent que la noticia més important sigui la de més tamany.


-Ordenació de les imatges, altres elements formals i els colors en la portada

· COSMOPOLITAN: Única imatge situada a la part dreta que ocupa la major part de la portada. Domini dels colors: orsa, blanc i negre., distribuïts alternadament sobre un fons gris.

· MARCA: Més d’una imatge, la més vistosa, que correspon amb la notícia més important, situada al centre de la portada amb uns títols grans i de color blanc. La resta estan situades a la part inferior de la portada donant-li menys importància. Domini del colors vermell i blanc, però també hi trobem, per orde de major a menor quantitat, negre, verd, gris, lila i taronja.


-Ordre de lectura que s'ha donat a la pàgina

· COSMOPOLITAN: Lectura vertical de a dalt a baix, començant per l’esquerra i finalitzant per l’esquerra.

· MARCA: Lectura horitzontal d’esquerra a dreta i de amunt a baix.


-Elements que destaquen:

· COSMOPOLITAN: Fotografía de la noia i el titular més gran situat a la part inferior-mitja esquerra.

· MARCA: Fotografía central.


.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada